مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید:

آقایان فقط به فکر پوشش کسری بودجه امروز هستند، نه بازار سرمایه/ بهبود واقعی بورس دور از انتظار است

کد خبر: 1186

مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید گفت: در حالی که بازارهای توسعه‌یافته نقش اساسی در رشد اقتصادی دارند، توجه دولت به بازار سرمایه تنها در حد پوشش کسری بودجه امروز باقی مانده است و با تداوم این شرایط و فقدان اجماع نخبگانی، بهبود واقعی بورس دور از انتظار است.

به گزارش عصر تجارت به نقل از شهر بورس، محمدهادی بحرالعلوم، مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید در نشست بررسی بازارهای سرمایه بدهی و مسکن در دولت جدید، اظهار داشت: مشکل ما در واقع از جای دیگری است و تقصیری به گردن این افراد نیست. صندلی‌ که ما روی آن نشسته‌ایم، دو مشکل عمده دارد؛ نخست اینکه نخبه‌گریز است و دوم آنکه دچار روزمرگی شده است. در این وضعیت، ما به‌جای اینکه به فکر رشد و توسعه بازار سرمایه باشیم، فقط به فکر پوشش کسری بودجه امروز هستیم، آن‌هم بدون توجه به نقش و جایگاه بازار سرمایه در توسعه اقتصادی.

بحرالعلوم خاطرنشان کرد: در همه کشورهای توسعه‌یافته، بازار سرمایه نقش اساسی در پیشرفت اقتصادی دارد، اما بازار سرمایه ما به دلیل عدم حمایت‌های کافی، به یکی از ضعیف‌ترین و آسیب‌پذیرترین بخش‌های اقتصادی تبدیل شده است. حمایت از بازار سرمایه ما در حد کلام باقی مانده و اجرایی نمی‌شود.

وی با اشاره به مسائل مدیریتی در این حوزه ادامه داد: اگر قرار است مشکلات بازار سرمایه حل شود، باید افراد مؤثر و تصمیم‌گیر در سطوح بالا پاسخگو باشند و از منِ مدیر سرمایه‌گذاری در امید و غدیر، یا حتی ۶۰ مدیر دیگر، کاری برنمی‌آید.

مدیر سرمایه‌گذاری و تأمین مالی شرکت گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید مشکل اصلی جامعه را عدم اجماع نخبگانی توصیف کرد و عنوان کرد: ما به یکپارچگی و انسجام میان نخبگان نیاز داریم، اما اصلاً نخبه‌ای وجود ندارد که در کنار هم باشند و تصمیمات مؤثر بگیرند. بازار سرمایه ایران که اتفاقاً علمی‌ترین جامعه سرمایه‌گذاری کشور است، از سوی گروهی که هیچ‌گونه دانش تخصصی ندارند، نادیده گرفته می‌شود. در حالی که افراد در بازارهای موازی، نظیر ملک و دیگر دارایی‌ها، بدون تحلیل‌های فنی و ارزشی، قیمت‌های گزاف تعیین می‌کنند و هیچ توجهی به ارزش واقعی دارایی ندارند.

بحرالعلوم افزود: ما در جلسات و پنل‌های خودمان بارها و بارها انتقاد کردیم که چرا اقداماتی که وعده داده شده بود، به نتیجه نرسیده است. استراتژی‌ها و سیاست‌های کلان در شرایطی به موفقیت می‌رسند که عوامل تحت کنترل خودمان باشند، در حالی که در حال حاضر حتی نرخ بهره نیز توسط نهادی دیگر، یعنی بانک مرکزی، تنظیم می‌شود و از دسترس بازار سرمایه خارج است.

وی در پایان تعارضات و عدم هماهنگی‌ها در سطح دولت، که در آن مسئولان هر کدام به جای هم‌افزایی به انتقاد از یکدیگر می‌پردازند را یکی از عوامل لطمه به پیشرفت اقتصادی، عنوان کرد و تصریح کرد: برخلاف امیدواری‌هایی که گهگاه به یکدیگر می‌دهیم، تا زمانی که این تضادها و چالش‌ها باقی بمانند، نباید انتظار بهبود واقعی و ارزان‌تر شدن پول و دسترسی به منابع مالی ارزان را داشته باشیم.

برچسب گذاری شده:
این مقاله را به اشتراک بگذارید
ارسال پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار