اصول ایمنی ساختمان

کد خبر: 4297

به گزارش عصر تجارت، به اقداماتی که برای حفظ جان و جلوگیری از خسارات مالی و جانی ناشی از حوادث غیر منتظره در حین ساخت و بره برداری از ساختمان ها صورت میگیرند، اصول ایمنی ساختمان میگویند. 

در سال های اخیر آمار و ارقام بالای مرگ و میر در فعالیت های پر خطر مانند کار در ارتفاع، تخریب و گودبرداری سبب شده موارد ایمنی در هنگام ساخت و ساز ضرورت یابد.
برخی سازمان ها و ارگان ها برای به کار گیری اصول و قواعد ایمنی در هنگام کار، قوانین و سیستم هایی را تعیین نمودند که به آن سیستم مدیریت HSE میگویند. HSE در واقع مخفف کلمات زیر است :
Health: بهداشت و سلامت کارکنان در محیط کار
Safety: ایمنی و جلوگیری از حوادث و آسیب های فیزیکی
Environment: حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی ها

دیگر موارد اصول ایمنی ساختمان عبارتند از:

ساختاری پایدار و مستحکم:

ساختمان ها از نظر ساختاری باید طوری طراحی و اجرا شوند که در برابر عوامل محیطی مانند زلزله، طوفان و باران مقاوم بوده و از خود پایداری نشان دهند.

مقاوم در برابر حریق:

اقداماتی مانند استفاده از سیستم های اطفای حریق، راه پله اظراری یا ایمن کردن راه پله ها مانند استفاده از درب ضد حریق آموزش نکات ایمنی در هنگام آتش سوزی با چسباندن بنر در راه رو ها و راه پله ها و گزاشتن کپسول گاز آتش نشانی در راه رو ها از جمله مهمترین اقدامات مقابله با آتش سوزی هستند.

ایمنی در برابر برق گرفتگی: 

رعایت اصول ایمنی در سیم کشی ساختمان و نصب سیستم های ارتینگ و استفاده از عایق های حریق مناسب اقدامتی است که برای پیشگیری و جلوگیری از برق گرفتگی باید انجام شود.

آموزش نکات ایمنی:

آموزش نکات ایمنی به ساکنین ساختمان و کارگران و نحوه اصولی استفاده از تجهیزات ایمنی و واکنش در موارد اظطراری بسیار حائز اهمیت است.

مدیریت مواد:

مواد و مصالح ساختمانی باید به درستی نگهداری شده و کیفیت مواد به صورت دقیق نظارت و کنترل شود.

ایمنی در برابر سقوط:

در هنگام ساخت و ساز استفاده از تجهیزات ایمنی مانند داربست و تور های محافض و کمربند های ایمنی ضروری است، همینطور در سازه های مرتفع از آسانسور های مخصوص و ویلچر و حمل برانکارد در نظر گرفته شود.

در ادامه به چک لیستی برای شناسایی مخابرات ساختمان میپردازیم.

ایمنی در محیط های اداری
ایمنی راه پله
ایمنی آسانسور
ایمنی رایزر
ایمنی انبار
ایمنی موتور خانه
ایمنی آشپزخانه
ایمنی پارکینگ
ایمنی پشت بام
ایمنی در سوییت های اقامتی
ایمنی در بیمارستان و درمانگاه ها

لوازم ایمنی مورد نیاز در ساختمان سازی

لباس کار: لباس هایی که باید به جای دکمه دارای زیپ باشند و به صورت یکپارچه و سرهم باشند.

کفش کار: کفش کار باید استاندارد های محل کار مورد نظر را دارا باشد تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.

جلیقه شب رنگ: روی این جلیقه ها نوار های شبرنگی به کار گرفته شده است تا از حوادث ناشی از دیده نشدن در شب جلوگیری شود.

کمربند ایمنی و طناب: کمربند ایمنی و طناب برای افرادی که در ارتفاع بیشتر از ۳ متر کار میکنند مانند شیشه پاک کن ها، کارگر های ساختمان ها لازم و ضروری است تا در صورت حوادثی مانند لغزیدن یا عدم تعادل جان فرد حفظ شود.

کلاه ایمنی: کلاه ایمنی برای جلوگیری از آسیب های افتادن اشیا بر سر افراد استفاده میشود که بسته به شغل افراد شامل رنگ های مختلفی است.

دستکش ایمنی: دستکش ایمنی برای جلوگیری از اسیب هایی مانند برق گرفتکی، بریدن و زخم شدن استفاده میشود. این دستکش مناسب کارهایی مانند لوله کشی، نجاری، جوشکاری و… است.

ماسک و عینک حفاظتی: این لوازم برای کار هایی مانند سنگ بری، جوشکاری، برشکاری و … استفاده میشود تا از صورت و یا چشمار افراد حین کار محافظت شود.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار