مونا حاجی علی اصغر - کارشناس اقتصادی؛

زنان ایرانی و صنعت پتروشیمی

کد خبر: 2967
موانع فرهنگی، اجتماعی و آموزشی موجب کاهش حضور زنان در صنعت پتروشیمی شده است، اما با تغییر نگرش‌ها، فرصت‌ها برای آنان در حال افزایش است.

به گزارش عصر تجارت، نقش زنان ایرانی در صنعت پتروشیمی کم بودن دلایل متعددی دارد که می‌توان به برخی از آنها اشاره کرد:

  • موانع فرهنگی و اجتماعی: در بسیاری از جوامع از جمله ایران، برخی باورها و نگرش‌های فرهنگی وجود دارد که شغل‌های صنعتی و فنی را بیشتر مناسب مردان می‌داند و به همین دلیل زنان کمتر تشویق به ورود به این بخش‌ها می‌شوند.
  • عدم دسترسی به فرصت‌های برابر: در برخی موارد، زنان ممکن است به دلیل تبعیض‌های جنسیتی نتوانند به فرصت‌های شغلی یا مدیریتی در صنعت پتروشیمی دست یابند. همچنین، ممکن است شرایط کاری در این صنعت برای زنان، به ویژه در بخش‌هایی که به صورت شیفتی یا در محیط‌های سخت است، جذاب نباشد. برای موفق بودن نمی‌شود از تجربه فرد در حوزه کاری خود و اشرافی که به صنعت دارد، گذشت. با این توضیح بررسی کنیم در این صنعت چقدر فرصت تجربه کار در سطوح مختلف به بانوان داده شده و چقدر امکان رشد در آن حوزه وجود داشته است.
  • محدودیت‌های آموزشی و تخصصی: دسترسی زنان به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در رشته‌هایی که مستقیماً با صنعت پتروشیمی مرتبط بوده، ممکن است کمتر از مردان باشد. علاوه بر این، برخی رشته‌های مهندسی و تخصصی ممکن است برای زنان سخت‌دسترس یا مناسب تلقی نشوند.
  • فقدان مدل‌های موفق زنانه: در صنعت‌های فنی و مهندسی، به دلیل کم بودن حضور زنان در موقعیت‌های رهبری، الگوهای موفق برای زنان جوان وجود ندارد که آنها را به دنبال شغل‌های مرتبط با پتروشیمی تشویق کند.

با این حال، به تدریج با تغییر نگرش‌ها و فراهم شدن فرصت‌های بیشتر برای زنان در عرصه‌های مختلف، این شکاف در حال کاهش است و زنان بیشتری به بخش‌های صنعتی و فنی وارد می‌شوند. امیدوارم در سال‌های پیش رو ذهیتی تقویت شود که شایسته سالاری فراتر از جنسیت مطرح باشد و بانوان هم امادگی ذهنی بیشتری برای پذیرش مسئولیت‌های بیشتر در صنایع مختلف را داشته باشند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
ارسال پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار