به گزارش عصر تجارت، بازار ارز و سکه روز یکشنبه با فاصلهای منفی و زیر مرز حمایت آغاز به کار کرد. در ادامه روز، نرخها به سمت سطوح روز شنبه بازگشتند و مرز حمایت قبلی به عنوان مرز مقاومت جدید شناخته شد.
سه رویکرد متفاوت درباره حرکت دلار
- پولبک افزایشی:
گروهی از معاملهگران معتقد بودند که حرکت روز یکشنبه نشاندهنده پولبک به سمت افزایش قیمت است. به باور آنها، در صورت عبور از مرز مقاومت، بازار دوباره نوسانی خواهد شد. - پولبک کاهشی:
برخی تحلیلگران، حرکت روز یکشنبه را پولبک کاهشی به خط روند شکستهشده دانستند. آنها پیشبینی کردند که قیمت دلار در ادامه کاهش خواهد یافت و کف جدیدی برای قیمت شکل خواهد گرفت. - نظارهگر بودن:
گروهی دیگر، با توجه به تجربیات گذشته، ترجیح دادند در سطوح فعلی بازار نظارهگر بمانند و از اقدام شتابزده خودداری کنند تا روند بازار شفافتر شود.
دو سیگنال متناقض برای بازار ارز
در روز یکشنبه، بازار ارز تحت تأثیر دو سیگنال متناقض قرار گرفت:
- سیگنال مثبت:
پیشنهاد مذاکره ترامپ با جمهوری اسلامی، به طور موقت باعث ایجاد نوسانات مثبت در بازار شد. - سیگنال منفی:
شایعه افزایش قیمت بنزین و صحبتهای حمید رسایی، نماینده مجلس، درباره سیاستهای اشتباه در گرانسازی دلار، نگرانیهایی را در بازار ایجاد کرد.
در روز یکشنبه، منابع نزدیک به بانک مرکزی از اقدام به تزریق دلار، درهم و تتر خبر دادند. این موضوع باعث کاهش شکاف بین دلار نیما و دلار بازار آزاد شد و قیمت دلار نیما به حدود ۶۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسید که کمترین اختلاف در سال جاری بود.
همچنین، گزارشها حاکی از ارسال نامهای از سوی مرکز مبادله به بانک مرکزی بود که در آن تأکید شد این مرکز نظارتی بر تخلفات مربوط به تحویل سکه ندارد.
قرار است در روز سهشنبه، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در مجلس حضور یابند تا درباره دلایل افزایش قیمت دلار توضیح دهند. به نظر میرسد که بازار تا ارائه این توضیحات و مشاهده تأثیر تزریق ارز توسط بازارساز، در حالت انتظار باقی بماند.