یادداشت معاون سرمایه گذاری و سبدگردانی تامین سرمایه دماوند/

مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری

کد خبر: 1275

صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از گزینه‌های محبوب سرمایه‌گذاری در دنیا هستند که توسط افراد حرفه‌ای مدیریت می‌شوند.

عصر تجارت – صادق قاسمی: صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از گزینه‌های محبوب سرمایه‌گذاری در دنیا هستند که توسط افراد حرفه‌ای مدیریت می‌شوند. صندوق‌ها راهی برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند تا به ترکیب گسترده‌ای از دارایی‌ها دسترسی پیدا کنند. این صندوق‌ها بهترین انتخاب برای کسانی است که دانش و وقت کافی برای فعالیت در بازار سرمایه را ندارند ولی به دنبال کسب انتفاع از این بازار هستند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس انواع اوراق بهاداری که در آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند، اهداف سرمایه‌گذاری آنها و نوع بازدهی که به دنبال آن هستند، شناخته می‌شوند. صندوق با درآمد ثابت، صندوق سهامی، صندوق مختلط، صندوق کالایی، صندوق بخشی و … از انواع مختلف صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. در دوره‎های رونق و رکود اقتصادی، انتخاب صندوق مناسب برای سرمایه‌گذاری که به واسطه آن بتوان بازده مناسبی کسب کرد و ارزش دارایی‌ها را در برابر تورم حاکم بر جامعه حفظ کرد، اهمیت دو چندانی می‌یابد.

به طور مثال متوسط بازدهی صندوق‌های سهامی در سال 99 برابر با 150 درصد بازده مثبت بوده است. این عدد به این معناست که اگر شخصی در تمام صندوق‌های سهامی فعال در کشور سرمایه‌گذاری می‌کرد به طور میانگین چنین سودی را به دست می‌آورد.

از ابتدای سال 1401، صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان مهم‌ترین ابزار سرمایه‌گذاری غیرمستقیم بیش از پیش مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرارگرفتند. گواه این ادعا، رشد 104 درصدی ارزش دارایی‌های تحت مدیریت انواع صندوق‌ها و رسیدن آن به بیش از هزار میلیارد تومان است.

یکی از دلایل اصلی محبوبیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری، مزایای گسترده‌ای است که این ابزار مالی ارائه می‌دهد. در ادامه به بررسی مهم‌ترین مزایای صندوق سرمایه‌گذاری می‌پردازیم:

مدیریت حرفه‌ای:  مدیران این صندوق‌ها با استفاده از دانش و تخصص خود، دارایی‌های صندوق را به گونه‌ای مدیریت می‌کنند که بیشترین بازدهی ممکن را برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد.

تنوع بخشی: سرمایه‌گذاری در دارایی‌های متنوع ریسک این صندوق‌ها را کاهش می‌دهد.

دسترسی آسان: واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری را به راحتی می‌توان خرید و فروش کرد.

صرفه جویی در مقیاس: این صندوق‌ها به‌دلیل اینکه منابع مالی سرمایه‌گذاران زیادی را تجمیع می‌کنند، می‌توانند سرانه هزینه‌های تامین نیروی متخصص و نرم‌افزارهای تخصصی را کاهش داده و با صرفه‌جویی هزینه‌ها در مقیاس، بازدهی سرمایه‌گذاری را افزایش دهند.

هزینه معاملاتی کمتر: معاملات واحدهای صندوق‌ سرمایه‌گذاری کارمزد کمتری نسبت به سرمایه‌گذاری مستقیم دارد.

شفافیت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت کرده و به طور منظم گزارش‌های مالی خود را منتشر می‌کنند و سرمایه‌گذاران می‌توانند به راحتی به اطلاعات مربوط به وضعیت دارایی‌ها و عملکرد صندوق دسترسی داشته باشند.

نقدشوندگی: یکی از مهم‌ترین مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری، قدرت نقدشوندگی بالای آن‌هاست. سرمایه‌گذاران می‌توانند به راحتی و در کمترین زمان ممکن، واحدهای سرمایه‌گذاری خود را به نقد تبدیل کنند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
ارسال پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار