یادداشت رئیس هیئت مدیره سبدگردان هدف/

استراتژی های متنوع سازی در سرمایه گذاری

کد خبر: 1230

در دنیای سرمایه‌گذاری، متنوع‌سازی هوشمندانه نه‌تنها ابزاری برای کاهش ریسک است، بلکه راهکاری برای دستیابی به بازدهی مطلوب محسوب می‌شود.

عصر تجارت – عباسعلی حقانی‌نسب: در هر فعالیتی، متنوع‌سازی باعث کاهش ریسک‌های عملیاتی می‌شود به عنوان مثال در یک‌کسب و کار که نیاز به مواد اولیه جهت فعالیت‌های خود دارد، اگر از فروشندگان متفاوت این مواد اولیه تهیه شود، عملا با این متنوع‌سازی ریسک‌های مرتبط با خرید کاهش پیدا می‌کند. در حوزه سرمایه‌گذاری نیز یکی از اصول اصلی سرمایه گذاری، بحث متنوع‌سازی پرتفو است؛ منتهی متنوع‌سازی به این معنا نیست که به هر روشی انجام شود؛ چراکه هر نوع متنوع‌سازی منجر به کاهش ریسک نشده بلکه متنوع سازی متناسب منجر به کاهش ریسک شده که توسط یک مدیر دارایی انجام می‌گیرد و عملا بهترین روش سرمایه‌گذاری این است که به‌صورت اختصاصی متنوع‌سازی و مدیریت پرتفو سرمایه‌گذاری انجام شود.

بازار سرمایه ما متاسفانه به گونه‌ای است که در زمان افول، بخش عمده‌ای از صنایع روند کاهشی و در زمان صعود نیز روند افزایشی و رشدی دارند که نشان دهنده ریسک غیرسیستماتیک بالاست. در این شرایط ممکن است تنوع‌سازی نیز پاسخگو شرایط نباشد.

این نکته را باید در نظر بگیریم؛ در بازارهایی که ریسک غیرسیستماتیک بالایی دارند، عملا فرآیند سرمایه‌گذاری باید توسط متخصص انجام شود. متنوع سازی از این منظر که مدیریت دارایی با تخصص مربوطه اقدام به متنوع‌سازی پرتفوی سرمایه‌گذاری کند، می‌تواند جوابگوی نیاز سرمایه‌گذار باشد. در غیر این صورت با توجه به وجود ریسک‌های متفاوت و عدم دانش و تخصص ممکن است منجر به متنوع‌سازی اشتباه شود.

در بازار سرمایه  سه روش شامل «خرید مستقیم متنوعی از سهم»، «خرید واحدهای متنوعی از صندوق‌های سرمایه گذاری» و «ایجاد حساب‌های مختلف سبد سرمایه‌گذاری اختصاصی» برای متتوع‌سازی وجود دارد.

بهترین روش سرمایه‌گذاری، متنوع‌سازی از طریق روش سوم یعنی سبدهای سرمایه گذاری اختصاصی است که ده‌ها ویژگی ممتاز نسبت به دو روش قبلی دارد، اما متاسفانه مورد توجه و حمایت سازمان بورس و سرمایه‌گذاران نیست.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
ارسال پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار